Malatya Vuslat TV

MalatyadaTerör Şüphelileri Yakalandı

ASAYİŞ

Emniyet güçleri, Malatya'nın da aralarında bulunduğu 36 ilde bölücü terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlar sonucunda 269 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet güçleri yurt genelinde terörle mücadelesini sürdürüyor.

Ekipler Malatya’nın da aralarında bulunduğu 36 ilde, bölücü terör örgütüne yönelik kapsamlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda, terör örgütü üyeleri ve destekçileri olduğu tespit edilen 269 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliği'nin yasa dışı mitingleri engellemeye yönelik aldığı karara rağmen, 13 Ekim Pazar günü Diyarbakır’da miting yapmaya çalışan ve sosyal medyada terör propagandası yapan 47 kişi, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından tespit edildi.

Aynı gün, terör örgütü elebaşının fotoğraflarını paylaşan 7’si milletvekili olmak üzere 13 kişi hakkında işlem başlatıldı.

Bu kapsamda, 5 şüpheli gözaltına alınırken, 1 çocuk muhafaza altına alındı. Gözaltına alınanlardan 1’i tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonlar, Diyarbakır’daki miting duyurusunun öncesinde başlatıldı ve daha önce illegal sokak eylemlerine katılan, üst düzey örgüt mensuplarıyla ilişkisi olan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları sosyal medya hesabından duyurarak, “Bölücü terör ve demokrasimize yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlıyız” açıklamasını yaptı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.