Malatya Vuslat TV

Türk Escobar’a Demir Yumruk!

ASAYİŞ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli aralarında Malatya’nın da bulunduğu 9 ilde elebaşılığını uluslararası zehir taciri ''Türk Escobar'' lakaplı Urfi Çetinkaya'nın yaptığı suç örgütüne ‘Kafes-44' operasyonu yapıldığını bildirdi. Operasyonda 42 şüpheli gözaltına alındı.

Uluslararası zehir taciri “Türk Escobar” lakaplı Urfi Çetinkaya’nın oluşturduğu suç örgütüne yönelik bir operasyon yapıldı.

MASAK ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir'de Kafes 44 operasyonu yapıldı.

Örgüt içerisinde Uluslararası boyutta ‘Uyuşturucu Madde Ticareti, Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak ve Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklamak’ suçlarına yönelik; ulusal ve uluslararası alanda uyuşturucu madde ticareti yapılıyordu.

Mali Suçları Araştırma Kurulu, Gümrük, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Vergi Denetim Kurulu müfettişleri ile koordine içerisinde yaklaşık 2 yıl süren çalışmalarla süreç içerisinde; Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Belçika, Bulgaristan, Hollanda, İspanya, İtalya, Pakistan ve Yunanistan olmak üzere 11 ülke ile işbirliği yapıldı. Operasyonlar sonucu: çok sayıda ruhsatsız tabanca, otomatik silah ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.