Malatya Vuslat TV

Diyarbakır-Mardin Sınırında Facia!

GÜNDEM

Diyarbakır-Mardin sınırında adeta bir facia yaşandı. Çıkan anız yangınında Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi ise yaralandı. Öte yandan toplamda 8 köyün etkilendiği yangında binlerce dönüm arazi de küle döndü.

Diyarbakır- Mardin arasındaki alanda çıkan anız yangını tam bir felakete dönüştü.

Çınar ile Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda gece saatlerinde anız yangını çıktı. Yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerine kadar sıçradı.

Kırsal Köksalan ve çevresindeki köylere sıçrayan yangın için bölgeye Diyarbakır ve Mardin’den çok sayıda itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, sağlık, jandarma, UMKE, AFAD ve belediye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait 2 TOMA ve 4 tanker sevk edildi.

Ekiplerin ve vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü.

Olay sonrasında tüm yetkililer harekete geçerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Meydana gelen yangında Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 can kaybımız var, 10’u ağır 44 kişi yangından etkilendi” diye açıklama yaptı.

Yangına ilişkin hasar tespit çalışması yürüten iki kentin Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ekipleri, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Yetkinler ve Yücebağ mahalleleri ile Kelek mezrasında çalıştı.

Hasar tespitin, yangından etkilenen Diyarbakır ve Mardin'deki tüm kırsal mahallelerde yapılacağı bildirildi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Yerlikaya çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulunarak “Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.