Malatya Vuslat TV

Ehliyet Sınavlarına Yeni Düzenleme

GÜNDEM

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemede kursiyerler için kolaylıklar sağlanırken yerine başkasını sınava sokanlar için men cezası ise 5 yıla çıkarıldı.

Sürücü belgesi sınavlarına yönelik yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliklerinde ise şunlar yer aldı.

- Kursiyerlerin geri park uygulamasında koniler arasına tek hamlede girememesi durumunda aynı hamleyi bir kez daha yapabilmelerine imkan tanınacak.

- Direksiyon eğitimi dersi sınavları, il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği ve onay almış iki farklı rotada yapılacak.

- Engelli kursiyerler, kendilerine uygun araçlarla sınavlara girebilecek.

- Kurslara kayıt sırasında yeni tip Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ibrazı zorunlu olacak ve kursiyerlerin fotoğrafları sistemde teyit edilecek.

- Direksiyon eğitimi dersinde ilk 4 sınavda başarısız olanlar, ikinci 4 sınav hakkını başka bir kursta kullanabilecek.

- Teorik sınavlarda başarılı olup kaydını sildirenler veya direksiyon sınavlarında başarısız olanlar, 3 yıl içinde yeniden kayıt yaptırdıklarında teorik eğitim ve sınavlardan muaf tutulacak.

- Uygulama sınav süresi 40 dakikaya çıkarılacak ve sınav saatleri 07.00-21.00 arasında yapılacak.

- Sınavlarda başarılı olan kursiyerler, Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Sertifikasını e-Devlet sistemi üzerinden alabilecek.

- Sınav yürütme komisyonları, bir günde 12 kursiyer yerine 10 kursiyerin sınavını yapacak.

- İlçelerde yeterli komisyon üyesi olmaması durumunda başka ilçelerden görevlendirme yapılabilecek.

- Bu düzenlemeler kapsamında, direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu üyeleri ile direksiyon usta öğreticileri, yapılan değişikliklere intibak sağlamak amacıyla en geç 2 yıl içinde hizmet içi eğitim alacak. Değişikliklerin bir kısmı 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Ayrıca, sınavdan bir gün önce sınav güzergahında gerekli incelemeler yapılacak ve yerine başkasını sınava sokanlar 5 yıl süreyle sınavlara katılamayacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.