Malatya Vuslat TV

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye, Tahran’da Suikast Sonucu Öldürüldü

GÜNDEM

Hamas lideri İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen alçak saldırı sonucu şehit oldu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin töreni için bulunduğu Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

İran Devrim Muhafızları ordusundan yapılan açıklamada, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve korumalarından biri Tahran’da kaldıkları konuta düzenlenen saldırı sonucu şehit oldu” ifadeleri kullanıldı.

İran basınında yer alan haberde, olayın nedeni ve boyutlarının araştırıldığı ve saldırının detaylarının daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Hamas'ın naaşının yarın Tahran'da düzenlenecek cenaze töreninden sonra Katar'ın başkenti Doha'ya götürüleceği aktarılan açıklamada, 2 Ağustos'ta da cuma namazını müteakip başkent Doha'daki İmam Muhammed bin Abdulvahhab

Camisinde Heniyye için cenaze namazının kılınacağı belirtildi.

Açıklamada, Arap ve Müslüman ülkelerden çok sayıda yetkilinin katılımıyla düzenlenecek cenaze töreninden sonra Heniyye'nin başkent Doha'da toprağa verileceği kaydedildi.

Suikastın ardından gözler Hamas ve İran'ın İsrail'e nasıl yanıt vereceğine çevrildi.

Aylardır devam eden ateşkes müzakerelerinin önemli bir figürü olan İsmail Haniye'nin hem de Tahran'da vurulması, 299 gündür savaşın ölüm ve yıkım getirdiği Orta Doğu'da yeni bir dönemin kapısını aralayabilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.