Malatya Vuslat TV

Yeşil Yaşam Sitesinde Sevindiren Gelişme

GÜNDEM

Dün ekranlarınıza getirdiğimiz Turgut Özal Mahallesinde inşasına başlanan ve 4 yılı aşkın süredir bitirilemeyen Yeşil Yaşam Evleri hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Belediye ve vatandaşlar şantiye alanında incelemelerde bulunarak ortak müzakereye gitti. Detaylar haberimizde.

Yeşilyurt’ta bulunan Turgut Özal Mahallesinin vatandaşları yıllardır evlerini teslim almanın hayaliyle yaşıyordu.

Eski Başkan Mehmet Çınar’ın döneminde başlanan kentsel dönüşüm projenin üzerinden 4 yılı aşkın süre geçmiş ancak sitenin inşaatı bir türlü tamamlanamamıştı.

Depreme dayanıklı yeni evlerinde yaşama hayaliyle yola çıkan vatandaşlar yıllardır çeşitli bahanelerle oyalanmış ve inşaat süresi uzamıştı.

2020 yılının ortalarında anlaşarak evlerinden çıkan vatandaşlar duruma daha fazla katlanamayacaklarını belirterek isyan etmiş ve televizyonumuz aracılığıyla kendilerine verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istemişti.

Eski Başkan Mehmet Çınar’ın yarım bıraktığı projeyi yeni yönetimden talep eden vatandaşlar belediye binasına yürümüş ve başkanla görüşmeden de oradan ayrılmamışlardı.

Görüşmede inşaat alanında inceleme sözü veren Yeşilyurt belediye başkanı sözünde durarak yetkili amirleri ve şefleriyle inşaat alanına gelerek incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrası hak sahipleriyle konuşan belediye başkanı, süreci değerlendirerek projeyi tamamlama sözü verdi.

Ayrıca 3 haftada bir inşaat alanı ziyaret edilerek yürütülen çalışmalar, yerinde denetlenecek.

Görüşmelerin ardından kameralarımıza konuşan vatandaşlar ise, 15 günlük bir inceleme sonrası belediyeyle masaya oturarak imzaları atacakları yönünde kendilerinden söz aldıklarını dile getirdiler.

Vatandaşlar öne sürdükleri 4 maddenin 3’ünde mutabık kalındığını belirttiler.

Görüşme sonrası yeni Belediye Başkanı İlhan Geçit’ e güvendiklerini belirten vatandaşlar, 15. günün sonunda kurum amirlerinden gelecek incelemenin sonucunu bekliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.