Malatya Vuslat TV

2025 Kültür Yolu Festivali’nin Yeni Rotası Malatya

MALATYA

2025 Kültür Yolu Festivali, Malatya'nın da aralarında bulunduğu 20 şehirde gerçekleştirilecek. Malatya, festivalin yeni rotasına eklenmesi ile kültürel etkinliklerle tarih ve sanat mirasını ön plana çıkacak.

2025 Kültür Yolu Festivali'nde Malatya da Yer Alacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025 yılı için hazırlıkların tamamlandığını ve Kültür Yolu Festivali'nin 20 şehirde gerçekleştirileceğini açıkladı, ‘‘İstanbul Kültür Yolu Festivali’nde 9 gün boyunca 110'dan fazla noktada, 500'ü aşkın etkinlik sanatseverlerle buluşacak. 2025 yılı itibarıyla Kültür Yolu Festivali rotamıza eklenen Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri ile festival coşkumuz tam 20 şehrimizde yaşanacak’’ dedi.

Bakan Ersoy, İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin basın toplantısında yaptığı açıklamada, 2025 festival takvimine katılan şehirlerin kültür varlıkları ile festivale zenginlik katacağını söyledi, "2025 yılı itibarıyla Kültür Yolu Festivali rotamıza eklenen yrni şehirlerimiz ile çok daha fazla sayıda insanımızın Kültür Yolu Festivali ile tanışması anlamına geliyor. Bu yıl şu ana kadar festivalimizi gerçekleştirdiğimiz tüm kentlerde hem ticari hem de sosyal hareketliliğin adeta tavan yaptığını gördük. Şehir dışından gelenler festival coşkusuna katılırken kentin ticari hayatına da önemli bir ivme kazandırdı. Bu durumun yeni şehirlerimiz için de aynı şekilde gerçekleşeceğine eminim’’ şeklinde konuştu.

Festival sayesinde, kültürel etkinliklerle Malatya'nın zengin tarih ve sanat mirasını daha geniş kitlelere tanıtma fırsatı elde edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.