Bakan Ersoy, insanlığın tarih boyunca bilgi üretme ve bunu gelecek kuşaklara aktarma ihtiyacıyla kütüphanelerin ortaya çıktığını ve Türkiye'nin bu alandaki zengin tarihini hatırlattı. Bilgiye ulaşmanın, yaşamın her alanında önemli bir ihtiyaç haline geldiğini vurgulayan Bakan Ersoy, kütüphanelerin bu ihtiyacı karşılayan önemli kurumlar olduğunu belirtti.
Bakan Ersoy, dijital platformların bilgiye erişimde önemli bir rol oynadığını kabul ederken, geleneksel kitap okumanın yerini asla tutamayacağını ifade etti. Kitapların önemine vurgu yaparak, bu eserlerin insanlık tarihindeki birikimi temsil ettiğini ve kütüphanelerin bu mirası koruyan en güçlü koruyucular olduğunu belirtti.
Kütüphaneleri, kitapların saklandığı mekanlar olarak değil, bilgi üretimine katkı sağlayan, sosyal ihtiyaçları karşılayan ve yenilikçi süreçlere destek veren yerler olarak gördüklerini ifade eden Bakan Ersoy, bu alanlarda kültürel üretimi destekleyerek şehirlerin yaşamına değer kattıklarını söyledi.
Son yıllarda kütüphaneleri şehirlerin mekânsal projelerinin önemli bir parçası olarak tasarladıklarını belirten Bakan Ersoy, bu yaklaşımın şehirlerin kültürel üretimini geliştirmesine katkı sağladığını ifade etti. Bakanlık olarak kütüphane sayısını artırdıklarını ve kütüphaneleri daha erişilebilir kıldıklarını belirten Bakan Ersoy, kitapların ve bilginin toplum için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
Bakan Ersoy, kütüphane açılışlarına büyük önem verdiğini ifade ederek, Malatya'da açılan Yüzüncü Yıl İl Halk Kütüphanesi'nin önemli bir adım olduğunu ve şehrin kültür, sanat, ve edebiyat hayatına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Bakan Ersoy, bu projeye destek veren herkese teşekkür ederek, kütüphanelerle ülkemizi ilim ve irfan dünyasında bir adım daha ileri taşmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Yüzüncü Yıl İl Halk Kütüphanesi'nin Malatyalı hemşerilere ve ülkeye hayırlar getirmesini temenni eden Bakan Ersoy, konuşmasını tamamladı.