Malatya Vuslat TV

Çiftçiye' Mera Islah Angajman Projesi' Desteği

MALATYA

Küçükbaş Yetiştiricilerine Malzeme Dağıtımına Başladı

Malatyalı üreticiler için hayata geçirilen ‘Mera Islah Angajman Projesi’ ile çoban çadırı, hayvan çadırı ve malzemeleri dağıtıldı.

6 Şubat depreminde mağdur olan küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik malzeme desteklerinin dağıtımına başlandı. Konuyla İlgili olarak Açıklama Yapan Koyun ve Keçi yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, “Yapılacak desteklerin sistemde çiftçi kaydı olanlara ve küpesi olan olanlara Devletimiz, Bakanlığımız ve Sayın Cumhurbaşkanlığımız birebir aynısını verecek” ifadeleriyle duyurdu.

Malatya İli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın konuyla ilgili olarak birlik binasında bir basın toplantısı düzenledi. Projenin hayata geçmesi çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini hatırlatan Akın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Bildiğiniz gibi 6 Şubat tarihinde bir deprem yaşadık. Bu süreç içerisinde çalışmalarımıza devam ettik. Yetiştiricilerimizin sorun ve sıkıntılarını, problemlerini yerinde çözmeye çalıştık. Merkezde ve İlimizdeki Tarım Bakanlığı yetkililerine temsilcilerine, İl Müdürümüze, Müdür Yardımcılarımıza, Şube Müdürlerimiz ve Mera Müdürümüze de desteklerinden dolayı yetiştiricilerimiz adına teşekkür ediyorum. Deprem süresince bütün illerden destek amacıyla gelen İlaç, kesif ve kaba yem gibi destekler aldık. Birebir ihtiyaçların karşılanmasıyla ilgili yardımlarla ilgili çalışmalar yapıldı. Tabi birtakım eksiklikler yaşanmıştır. Yaptığımız proje ile ilgili şu anda ilçelerimizde küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından malzeme dağıtımımız başladı. Çoban çadırı, Hayvan Çadırı ve Malzemeleri dağıtılıyor. Bu malzemeler öncelikli olarak deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Bunlar tamamlandığında diğer yetiştiricilerimizi de inşallah bu projeden faydalandıracağız.”

Çoban Bulmakta Sıkıntı Yaşıyoruz

Sektörün yaşadığı sıkıntıları de dile getiren Birlik Başkanı Akın, bu konudaki düşüncelerini de; “Sorun ve sıkıntı olarak bildiğiniz gibi çoban bulmakta gerçekten zorlanıyoruz. Bakanlığımız çoban konusunda destek veriyor ama bu desteklerin artırılması lazım. Sosyale güvence anlamında da en azından bir aileden bir çobanımızın, annesi olur, kız kardeşi olur, hanımı olabilir. Bunların sosyal güvencelerinin devlet tarafından karşılanması gerekiyor ki bu sürekliliğin devamı sağlansın. Üretim devam etsin ve işletmelerimiz kapanmasın. Eğer bir işletme bünyesinde bir kadın yoksa veya çobanın yanında yardımcısı olarak bir bayan yoksa bu işletmeler kapanıyor ve üretimden vaz geçiliyor. Bizim daha fazla üretim yapmamız için de bu desteklere ihtiyacımız var. Hem bölge olarak hem de ülke olarak daha fazla üretmeliyiz. Üretene de sahip çıkıp destsek olmalıyız. İsraf eden iflas eden mantığıyla, üreten hükmeder mantığıyla hareket ederek, israf etmeden üretmeliyiz. Üretim yapanlara da gerek yerel yöneticilerimiz gerekse de Merkezi hükümetimiz, devletimiz, bakanlığımız desteğe devam etmelidir” şeklinde paylaştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.