Malatya Vuslat TV

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu’ndan İsrail Protestosu

MALATYA

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu, İsrail'in son dönemdeki saldırılarını protesto etmek için 6 Ekim Pazar günü basın açıklaması ve sembolik eylem düzenleyecek. Etkinlik, saat 13:30'da Malatya Mişmiş Park Fuar alanında başlayacak ve Kürecik Radar Üssü'nde sona erecek.

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu’ndan İsrail Protestosu: Basın Açıklaması ve Sembolik Eylem

Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu, 7 Ekim’den bu yana İsrail tarafından yürütülen saldırıları protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması ve sembolik bir eylem düzenleyecek. Etkinlik, 6 Ekim Pazar günü saat 13:30’da Malatya Mişmiş Park Fuar alanında başlayacak ve Kürecik Radar Üssü’nde sona erecek.

Platform adına açıklama yapan Hüseyin Söylemez, saldırılarda hayatını kaybeden masum çocuklara dikkat çekmek için konvoyla Kürecik Radar Üssü’ne gidileceğini ve burada öldürülen çocukları temsilen “kanlı çocuk kefenlerinin” alana bırakılacağını duyurdu. Söylemez, tüm halkı ve basın mensuplarını bu etkinliğe destek vermeye çağırdı.

Açıklamada, yapılan haber ve duyurularla kamuoyunun bu zulme karşı bilinçlendirilmesi gerektiği vurgulanırken, basın mensuplarının da bu duruma karşı taraflarını belli etmeleri gerektiği ifade edildi.

Etkinliğin amacının, sivil kayıplar ve çocuk ölümlerine dikkat çekmek olduğu belirtilerek, bölgedeki tüm duyarlı vatandaşların programa katılım göstermesi bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.