Malatya Vuslat TV

Malatya’da Mücbir Sebep Hali İle İlgili Toplantı Yapıldı

MALATYA

Mücbir sebep hali süresinin uzatılmasına ilişkin Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Malatya Valiliği'nde önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, deprem bölgesindeki ekonomik durumlar ve çözüm önerileri masaya yatırılırken, kararın bu hafta içinde Ankara'da açıklanması bekleniyor.

Mücbir sebep süresinin uzatılması ile ilgili Ankara harekete geçti.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Depremzede esnaflara borçları geri ödemede kolaylık saylamak için yapılan uygulamanın uzatılmasına ilişkin deprem illerini ziyaret ederek görüşmelere başladı.

Malatya Valiliği’nde, Bakan Yardımcısı Abdullah Cantimur’un katılımıyla mücbir sebep hali ve ekonomik durumlarla ilgili bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Vali Seddar Yavuz, Malatya Milletvekilleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda Mücbir sebep hali süresinin uzatılması başta olmak üzere deprem bölgesindeki ekonomik durumlar ve çözüm önerileri istişare edildi.

Cantimur, Toplantı sonrası kentte esnafları gezerek sorunlar ve talepleri de dinledi.

Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da düzenlenen toplantılarla ilgili değerlendirme Ankara'da yapılacak ve değerlendirme sonrası mücbir sebep hali ile ilgili karar açıklanacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.