Malatya Vuslat TV

Mevlid Kandili’ne Özel Etkinlik

MALATYA

Bugün tüm İslam alemi için en mübarek günlerden bir tanesi olan mevlid kandili. Kandillerin maneviyatı bir yana aynı zamanda toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya da vesile oluyor. Peygamber efendimizin doğum günü dolayısıyla METİD Derneği tarafından da lokma dağıtıldı.

Peygamber efendiğimizin doğum günü sevgi ile kutlanırken bu özel günler vesilesiyle Kardeşliği, paylaşmayı, iyiliği yücelten İslam dininde "komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" hadisinden yola çıkarak kandil günlerinde bir şeyler pişirip dağıtmak çok yaygın bir gelenektir.

Malatya’da bulunan ve ihtiyaç sahibi kişiler için yardım eli uzatan METİD derneği’de Mevlid-i şerif gününde lokma dağıtımı gerçekleştirerek bu geleneği sürdürdü.

Dernek İslam’ın son peygamberi Hazreti Muhammed’in doğumunu anmak için etkinliği düzenleyerek bu faaliyetin peygamber efendimizi hatırlatmaya yönelik olduğunu dile getirdi.

“Malum aleyhisselatu Vesselam'ın rebiyyül evvel 12 Bugün de doğdu. Aleyhisselatu vesselam bizim varlık sebebimiz, günün koşuşturmasından yoğunluğundan Manevi değerlerimiz Unutulur vaziyette. Biz de inşallah böylesi ikramlarla onu hatırlatmaya onu anmaya çalışıyoruz. Allahu Teala cümlemize ona yaraşır bir ümmet olmayı nasip etsin, onun sünnetine hakkıyla sarılabilmeyi nasip etsin. Böyle vesilelerle onu biraz daha anmaya ve hayatımıza taşımaya çalışacağız Aksi takdirde edebi-i şehadetimizin garantisi söz konusu değildir.”

Dernek üyeleri ve gönüllüler, kandili kutlamak ve hayır işlemek için bir araya geldi. Dağıtılan lokmalarla birlikte katılımcılar, İslam’ın temel değerlerinden biri olan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yansıttı.

“Allahu Teala buyuruyor ki; Ey insanlar eğer Allah'ı seviyor iddiasındaysanız habibime uyun, onun sünnetine Hayır ve yasaklarına Uyun. Böyle yaparsınız Allahu Teala sizleri sever ve günahlarınızı bağışlar buyuruyor. Günümüzde herkes sıkıntının neler olduğunu biliyor ne zaman değerlerimizden ve maneviyatımızdan kopar olduk ? İnşallah millet ve insanca manevi değerlerimize hakikate sarılarak dünya ahiretimizi ve maneviyatımızı temin etmiş olacağız.”

Derneğin yapmış olduğu bu etkinliğe katılan vatandaş lokmasını alarak bu özel günde emeği geçenlere teşekkürünü sundu.

“Allah yapan ve yaptıranlardan razı olsun Kandiliniz mübarek olsun”

Deprem etkilenen Malatya halkı da Mevlid-i şerif gününde deprem ve diğer afetlerden korunmak için tüm islam alemine dua etmeyi unutmadı.

“Bugün mübarek Kandilimizi kutluyorum ve bu afetlerin İnşallah bir an önce memleketimizden şehrimizden def olmasını umuyorum.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.