Malatya Vuslat TV

Vali Yavuzdan Konteyner Kente Moral Ziyareti

MALATYA

Vali Seddar Yavuz, Yeşilyurt ilçesinde depremzede vatandaşlarımızın ikamet ettiği Yakınca Mahallesinde kurulan Manas Konteyner Kent ve MİAD Konteyner Kent, Bostanbaşı Mahallesinde kurulan Rönesans-1 Konteyner Kentte ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretleri esnasında, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal eşlik etti.

Vali Yavuz, Yeşilyurt ilçesindeki konteyner kentlerde depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek, ihtiyaç ve taleplerini dinleyip sunulan hizmetleri yerinde inceledikten sonra depremde eşini ve üç çocuğunu kaybeden Hatun Gürbüz ile bir kolunu ve bacağını kaybeden oğlu Ömer Gürbüz'ü MİAD Konteyner kentte ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Devletin her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu bir kez daha vurgulayarak, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Vali Yavuz, depremin getirdiği zorlukların, dayanışma ve birlik ruhuyla, el ele ve omuz omuza vererek aşılacağını ifade etti. Bu sıkıntılı günlerin, toplumsal dayanışma ruhu içinde geride bırakılacağını ve daha güçlü bir şekilde yeniden ayağa kalkılacağını söyledi.

Ziyaretin sonunda, konteyner kentte yaşayan vatandaşlar, Vali Seddar Yavuz’a ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini ilettiler.

Ziyaret edilen konteyner kentlerden; Manas Konteyner Kent'te 930 konteynerde 3280, Rönesans-1 Konteyner Kent'te 868 konteynerde 3300 ve MİAD Konteyner Kent'te 388 konteynerde 1411 vatandaşımız olmak üzere, toplam 2186 konteynerde 7991 depremzede vatandaşımız yaşamaktadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.