Malatya Vuslat TV

Eski Bayramlara 7’den 70’e Özlem

ÖZEL HABER

'Nerde o eski bayramlar' bir klasik olan ve özelliklede aile büyüklerinin her bayram dilinden düşürmediği bu söylemler artık sadece yaşlıların değil 7’den 70’e herkesin dilinde. Malatya’da her kes eski bayramlara özlem duyuyor. Özlem duyulanların arasında birinci sırayı ise kalabalık aile meclisleri alıyor.

Kurban Bayramı Malatya’da buruk geçiyor.

Her bayram yaşlıların dilinden düşürmediği eski bayramlara özlem söylemleri bu kez büyük küçük tüm Malatyalıların diline pelesenk oldu.

Kentte son kalan hasar almamış park ve alanlarda buluşan vatandaşlar eskileri yad etti. 

7’den 70’e herkesin özlemi kalabalık Aile meclisleri oldu, "Eskiden arkadaşlarımızla yada ailelerimizle büyüklerimizle sürekli oturur yemek yer sohbet ederdik ancak artık bunlar olmuyor. En çok bunun özlemini duyuyorum tekrardan bir arada olalım konuşalım sohbet edelim istiyorum" dediler. 

Depremle birlikte tüm arkadaş ortamlarının da dağıldığını söyleyen gençler ise, bayramın bu yıl buruk geçtiğini dile getirdi, "Açıkçası depremden sonra bayramlar buruk geçiyor. Daha öncesinde arkadaşlarımız çevremiz buradaydı birlikte şeker ve harçlik toplar oyun oynar eğlenirdik ama artık bunları yapamıyoruz. Depremden sonra hepsi dağildı telefonla görüşüyoruz ama burada olmaları tabiki daha farklı oluyor" şeklinde konuştular. 

Saygının ve hoş görünün eskiye nazaran kalmadığını belirten yaşlıların ise, ekonomiden dert yandı, "Ekonomi almış başını gidiyor bugün birşey almaya kalksak dünyanın parası tutuyor. Artık her şeyden kısmış durumdayız bunun dışında saygı ve sevgi de klmadı. Eskinin hürmeti sevgisi başkaydı bayram daha gelmeden bizi mutlu eder heyecanlandırırdı. Şimdilerde o heyecandan geriye pek birşey kalmadı" ifadelerini kullandılar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.