Malatya Vuslat TV

Esnafların Yeni Adresi Kanalboyu!

ÖZEL HABER

Söğütlü Camii inşaatının yapılacağı Emekliler Parkı boşaltılırken esnaflar ise yeni yerlerine taşındı. Taşınmanın ardından bazı esnaflar yeni yerlerinden memnuniyetlerini dile getirirken, bazıları ise sık sık yer değiştirmenin olumsuz etkilerinden şikayetçi oldu.

Emekliler parkı içerisinde bulunan esnafların konteynerleri taşındı.

Parkın çevresi inşaat çalışmaları için çevrilirken esnaflarsa Hürriyet Parkı'nın devamında yer alan Kanalboyu’na yerleştirildi.

Artık ticaretlerine Kanalboyunda devam edecek olan esnafların kimi durumdan şikayetçiyken kimi ise yeni yerlerinin ticaretleri açısından daha iyi olacağı görüşünde.

Tüm çabalarının ve yetkililerle görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını söyleyen esnaflar, her fırsatta yer değiştirerek düzenlerinin bozulduğunu söyledi, "Bundan öncede emekliler parkına taşınma sürecimiz de bu şekilde gerçekleşmişti her seferinde başka bir alana gönderiliyoruz. Bu 3'üncü taşınmamız bu durum ticaretimiz için büyük bir sorun, bunun dışında devletimiz için de büyük bir külfet. Taşınma işlemini yapmak yerine çarşı inşaatını hızlandırsalardı biz işyerlerimize geçerdik onlarda ekstra masraf yapmadan süreci devam ettirirlerdi. Artık yetkililerin yaptıklarına anlam veremiyoruz" dediler.

Yeni yerlerine taşınan esnaflar, mevcut sorunlarından bahsederek bu sorunların bir an önce çözülmesini istedi, "Bizleri buraya getirdiler ancak bir konteyner koymakla bu işler olmuyor, bir an önce iş yerlerinin üst ve alt yapısı tamamlanmalı ve bizlerde bir düzen kurmalıyız. Birkaç gündür buradayız ancak su, elektrik, lavabo gibi bir çok sorunumuz var. Yeni geldik evet ama önümüz kış bu sorunların bir an önce çözülüp vatandaşların burada alışveriş yapması için reklam ve benzeri çalışmalara başlanmalı" şeklinde konuştular. 

Bununla birlikte Söğütlü caminin temelininse önümüzdeki günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından atılması bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.