Malatya Vuslat TV

Kışla Esnafının Kimi Taşınırken Kimi Yargı Sürecini Bekleyecek

ÖZEL HABER

Rezerv alanı ilan edilen Kışla Caddesi'nde çalışmalara hız verildi. Cadde üzerinde bulunan hasarlı binaların yıkımı gerçekleştirilirken yol da trafiğe kapatıldı. Bölgedeki esnafların bazıları toparlanmaya başlarken bir kısmı ise mahkeme kararını bekleyeceğini söyledi.

Kışla Caddesi'ndeki hasarlı binaların yıkımına başlandı.

Cadde üzerinde bulunan esnaflara Kanalboyu ve Millet Bahçesi'nde geçici konteyner iş yerleri verilmişti.

Ekipler hasarlı binaların yıkımına hız verirken bölgedeki esnafların tamamının işyerlerini boşaltması istendiği öğrenildi.

Yıkımlar nedeniyle bölge trafiğe kapatılırken esnaflar ise, taşınmaya başladı.

Çevre şehircilik il müdürlüğüyle davalık olan esnaflardan bir kısmı taşınacaklarını söyledi, "Kendimize yer bakmaya başladık yavaş yavaş toparlanıyoruz. Bizim binamız sağlam çevre şehircilik ile de davalığız ama dava sürecini beklemeyacağiz. Yetkililer yargı sürecini beklemeden bize çıkın diyor ve yıkımlara başlıyor burada daha fazla beklemenin anlamı yok." derken iş yerini terketmeyeceğini söyleyan esnaflar ise, "Biz'de davalığız ve mahkeme bize çık demeden çıkmaya niyetimiz de yok. Yıkımdan önce çevre şehirciliğin yapması gereken prosedürler var onların hiçbirini yapmadan yargıyı hiçe sayarak buraya gelemezle. Bu durumu kabul etmiyorum ve yargının kararını bekliyorum" dediler.

Kendileri için kurulan konteynerlerin bulunduğu alanın ticaret için uygun olmadığının belirten esnaflar, kendi başlarının çaresine bakacak, "Bizim için oluşturdukları konteyner çarşı malesef yetersiz ve ticarete uygun değil. Bizler orada iş yapamayız bu nedenle kendi başımızın çaresine bakacağız. Şimdi kendi paramızla bir konteyner yaptırıyoruz ve bundan sonra o konteynerde ticaretimize devam edeceğiz" şeklinde konuştular.

Çevre şehircilik il müdürlüğü tarafından elektirik ve su kesilmesiyle tehdit edildiklerini de iddia eden esnaf, tepki gösterdi.

Bu süreçte yıprandıklarını vurgulayan esnaflar ise konteynerlere taşınmak için başvurduklarını ancak o konuda bile bir belirsizliğin hâkim olduğunun altını çizdi, "Yorulduk artık gerçekten ne yapacağız nasıl olacak derken yorulduk. Biran önce versinler anahtarlarımızı yerleşelim konteynere burayıda yıkıyorlarmı yapıyorlarmı ne yaparlarsa yapsınlar. Sorun buradan çıkmamamız olsa o kolay ama tek sorun bu değil biz çevre şehirciliğe gittik konteyner için onlarda mal sahibiyle gelin diyor. Nasıl alacağız anahtarı diyoruz o kouda da bir belirsizlik hakim kısaca onların bile birbirlerinden haberi yok sadece söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Bölgede kiracı olan esnaflar ise, çevre ve şehircilik il müdürlüğünün konteynerler için kira istediğini iddia ederek duruma tepki gösterdi, "Biz burada kiracıyız şimdi gelmişler bize gittiğiniz konteynerde de kiracı olacaksınız ve kiranızı yine iş yeri sahibine vereceksiniz diyorlar. ben orada çalışıp iş yapamam ki ne kazanacam da ne vereceğim. Ayrıca bu iş yerleri kime veriliyor esnaf kaydı olana mı esnaf olmayan mülk sahibine mi. Biz evimize ekmek götürmek için çalışıyoruz onuda yapamayacaksak ne diye çalışalım ne gerek var" söylemlerinde bulundular.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.