Malatya Vuslat TV

Malatya Musiki Cemiyetinden Dev Yaz Konseri

ÖZEL HABER

Malatya Musiki Cemiyeti depremin yaralarını tedavi etmek için dev bir konsere hazırlanıyor. Müzik ziyafeti yaşatacak büyük buluşma için ise geri sayım başladı. Cemiyet Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım, bu özel gün için nasıl titizlikle çalıştıklarını mikrofonlarımıza anlattı. Yarın saat 20.00’de gerçekleştirilecek Türk Sanat Müziği Yaz Konserine tüm vatandaşları davet etti.

Malatya Musiki Cemiyeti yaz konseriyle sahne almaya hazırlanıyor.

Dev konser öncesi mikrofonlarımıza konuşan ve özel açıklamalarda bulunan Malatya Musiki Cemiyeti Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım, cemiyetin faaliyetlerinde bahsetti.

Cemiyetin tarihçesine değinen Mehmet Tunç Yıldırım, geçmişten beri yaşadıkları zorlukları anlattı, " Depremden önce ve depremden sonra çalışacak yer konusunda çok zorluk çektik. Depremden sonra üniversitenin de desteğiyle çalışmlarımıza devam ettik ve bu konsere hazırlandık" dedi.

Cemiyet olarak okul gibi çalıştıklarını belirten Başkan Yıldırım, "Cemiyet olarak okul gibi çalışıyor ve Türk müziğine değer katmaya devam ediyoruz. Çok sayıda öğrenciyi küçük yaştan itibaren Türk Sanat Musikisine kazandırdık. Şimdi o çocuklar tekrardan bizlere gelerek birlikte çalışyor ve konserler veriyoruz. Her yıl onlarca çocuğumuzu Türk müziğine kazandırıyoruz" şeklinde konuştu.

2009 yılında korolar çarpışıyor yarışmasıyla cemiyet olarak 1. Olduklarını da belirten başkan, "2009 yılında korolar çarpışıyor yarışması bizim önderliğimizde gerçekleştirildi. bizler bu yarımaya kutsi önderliğinde katılarak cemiyet olarak 1. olduk. Bu başarı sayesinde kentte okula ihtiyacı olan Orduzu'nun Elmasuyu beldesinde 'Eklmasuyu ilkokulu'nu yaptırdık. Belkide burada yetişen çocuklar ileride vatanları için faydalı işler yapacak ve başka insanlara dokunacak" ifadelerini kullandı.

Musikinin bir şifa kaynağı olduğunu ve 6 Şubat depremi sonrası yaşanan acılardan uzaklaşarak vatandaşları bir nebze olsun motive etmek istediklerini belirten Yıldırım, "Musiki Osmanlı zamanından beri şifa özelliğiyle bilinir hastaları tedavi etmek için kullanılan sayısız makamlarımız ve çok güzel müziklerimiz var. Bizler 6 Şubat depremi sonrası yaşanan acılardan bir nebze olsun uzaklaşarak ve vatandaşlarımızı bir nebze olsun motive etmeyi kendimize görev atfederek bu yaz konserini düzenledik ve tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz" söylemlerinde bulundu. 

Yaz konserinin şefliğini Dr. M. Zeki Giray'ın yapacağı konser, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda saat: 20,00'de gerçekleşecek. 

14 solist 17 eser ,19 müzisyen grubu ve 57 koro ekibi ile Malatya Musiki Cemiyeti, Malatyalılara harika bir müzik ziyafeti yaşatacak. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.