Malatya Vuslat TV

Malatya Vuslat TV'den Anlamlı Klip

ÖZEL HABER

6. şubat depremlerinden büyük darbe alan Malatya’da her geçen gün başka bir sorun ortaya çıkıyor bizler de Malatya Vuslat TV olarak Malatya’daki sorunları ele almanın biraz dışına çıkarak Malatya denince akla gelen ilk kelimenin ne olduğunu vatandaşlara sorduk. Onlardan gelen cevaplarla oluşturduğumuz haberimizi özel çalışmamızı şimdi ekranlarınıza getiriyoruz.

Malatya

Medeniyetin Beşiği Dünya üzerinde kurulmuş ilk devletlere ev sahipliği yapan yerleşik hayata geçişin ilk adımlarının atıldığı şehir.

Kayısı ile tanınan suyu sert insanı mert olan bir şehir... Di

7.6 7.7 deprem sel afet siyaset liyakatsizlik vizyon,TOKİ AFAD Çevre Şehircilik rezerv alan, konteyner, Hindistan,Afganistan, sahipsiz,kırık,yıkık, dökük virane,kuralsızlık,umutsuzluk,çaresizlik, yorgun, sabır ya da bilinmezlik

Malatya'nın durumunu anlatan üç kelimeyi yazmanızı istemiştik sosyal medya hesaplarımızdan. Oraya ya gelen 250'den fazla yorumu taradık inceledik yetmedi sokağa çıkarak sosyal medya kullanmayan ya da gönderiyi görmeyen vatandaşlardan da kelimeler aldık.

Amacımız Malatya'yı tarif eden en anlamlı kelimeyi bulmaktı.

250 yorumun yanı sıra 150 dk lık videoları taradık.

Ve işte sonunda malatya yı tarif eden yılın kelimesini bulduk.

Sahipsizlik en çok dile getirilen kelimeydi.Sahipsiz bir şehiri anlatmak içinse bir kaç metafora ihtiyacımız vardı.Yıkık Duvarlar bunu tarif eden en anlamlı kelimeydi.

Bizim için asıl önemli olan malatya'lının sesini etkili bi şekilde duyurmaktı..

Bu kelime en çok yazılan kelimeydi fakat kafamızdakini hayata geçirmek için daha fazlasına ihtiyacımız vardı. En çok yazılan 10 kelimeyi radarımıza alma zamanı gelmişti...

Burada yardıma ihtiyacımız vardı. Yapay zeka araçları aracılığıyla bize anlamlı bir şarkı sözü yazmasını istedik. İlk sözler amötörce de olsa girilen bir kaç promtla çok daha iyi bir versiyon elde ettik. Sırada ise bu sözlerin müzikle buluşması vardı orada da başka bir yapay zeka aracı devreye girdi.

Veeee

Malatya'nın sorunlarını anlatan şarkımız seyirci ile buluşmaya hazırdıı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.