Malatya Vuslat TV

Müzeler Haftası Bugün İtibariyle Başladı!

ÖZEL HABER

Bir milletin tarihini ve kültürünü yansıtacak ve günümüze kadar taşıyan en önemli mekanlar arasında müzeler bulunuyor. Bizlerde müzeler haftasının başladığı bu günde Malatya’nın farklı noktalarındaki müzeleri ziyaret ettik. Hazır hafta sonu da gelmişken sizlere fikir olsun istedik.

Müzeler haftası her yıl 18 Mayısı içine alan bir hafta boyunca, genellikle müzelerin toplumun farkındalığını artırmak kültürel mirasın korunması ve müzecilik faaliyetlerinin önemine vurgu yapmak için düzenlen farklı etkinliklerle kutlanıyor.

Müzeler, somut ve somut olmayan kültürel mirası araştıran, ilgili nesneleri toplayan, muhafaza edip sergileyen kurumlar ve sergileme mekanları olurken pek çok örneği ülkemizde olduğu gibi Malatya’da bulunuyor. 

19. yüzyılda müzeler, ulusun kültür birikimini aktarma, koruma ve teşhir etme görevlerini üstlenen kurumlar haline gelmiş ve dünyanın birçok ülkesinde büyük resmî müzeler kurulmuştur.

Hazır hafta bitmiş ve hafta sonu için planlar yapılmaya başlanmışken bizlerde fikir olması amacıyla Malatya’daki çeşitli müzeleri ziyaret ettik.

Geçmişten günümüze gelen tarihi mirası, gelenek ve görenekleri yaşatacak bir çok örnek kentimizde bulunurken bu haftanın anlam ve önemine itafen sizlerde hafta sonunu müzelere gezi düzenleyerek değerlendirebilir ve geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.