Malatya Vuslat TV

Şehir İçinde De Şehir Dışında Da Trafiğe Dikkat!

ÖZEL HABER

Bayramla birlikte yurt genelinde vatandaşlar tatil için memleket yoluna düştü. Uzmanlar ise, şehirler arası ve şehir içerisinde yolculuk yapacak vatandaşları kazalara karşı uyardı.

Kurban bayramı nedeniyle memleket yoluna düşenleri uzmanlar uyardı.

Yurt genelinde bayram tatilcilerinin göçü başladı.

Uzman eğitmenler ise şehirler arası yolculuğun yanı sıra özellikle şehir içerisinde trafikte dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Uzmanlar, şehirler arası yolculuk öncesi tüm araç muayenelerinin yapılmasına dikkat çekti, "Araçların muayenesini yaptırmadan yola çıkılmamalı ve araçların mevsim koşullarına göre lastikleri değiştirilerek kontrollerini yapmak çok önemli. Uykusuz direksiyone geçilmemesi ve aralıklı olarak mola vererek dinlenilmesi gerekiyor" dedi.

Özellikle deprem bölgelerinde devam eden yıkımlar nedeniyle trafikte daha dikkatli olunmalı, "Deprem bölgelerinde öncelik tabikide şehir içerisindeki trafik, bildiğiniz gibi yıkımlar nedeniyle bazı yollar kullanılamıyor ve bu nedenle çok fazla kazalar da yaşanabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın deprem bölgelerinde trafik kurallarına ekstra riayet etmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

Zor koşulların insanlarda tahammül seviyesini düşürdüğünü belirten uzmanlar, her zaman kurallara bağlı kalarak hoşgörülü olunmasını tavsiye etti, "Deprem nedeniyle insanlarımız çok zor zamanlar yaşadı. Biz tabikide içerisinde bulunduğumuz durumun hassasiyetlerinin farkındayız ama yinede trafikte öncelik sıralarını ve kuralları unutmadan hoşgörülü olmayı öğütlüyoruz" ifadelerini kullandı.

Genç sürücüler için de tavsiyelerde bulunan eğitmenler, ehliyetsiz trafiğe çıkılmamasını vurguladı, "Genç sürücüler tabiki daha heyecanlı olabiliyor ancak onlara buradan seslenmek istiyorum. Trafikte aşırı hız iyi değildir ehliyetinizi çok bekletmeden hemen alın ve güvenli bir şekilde araç kullanın" söylemlerinde bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.