30 Ölü, 100'den Fazla Yaralı

İsrail ordusu hain saldırılara devam ediyor.. Bu defa da Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah'ta sivillerin kaldığı bir okulda bulunan sahra hastanesine gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu 30 kişi hayatını kaybederken 100'den fazla kişi ise yaralandı.

Rabia Işık
Rabia Işık
27 Temmuz 2024 Cumartesi 14:36
30 Ölü, 100'den Fazla Yaralı

İsrail, sivillerin sığındığı okuldaki sahra hastanesini vurdu.

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik katliamlarını 295. günde hala sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah'ta sivillerin sığındığı Khadija Okulu'nda yer alan sahra hastanesine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda 30 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı aktarıldı.

 İsrail Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada ise  saldırıda Hamas üyelerinin hedef alındığı iddia edilerek sivillerin katledilmesini meşru hale getirdi..

İsrail ordusu saldırı alanlarını genişleterek bu defa da Han Yunus'un güneyi için tahliye çağrısı yapılırken geçici olarak El Mevasi bölgesine geçmesi istendi. Tahliye çağrısıyla 182 bin kişi göç etmek zorunda kaldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86