Evlenecek Olanlar Dikkat! Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı

Faizsiz 150 bin lira evlilik kredisine başvurular bugün itibarıyla başladı. Peki başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Rabia Işık
Rabia Işık
15 Şubat 2024 Perşembe 14:52
Evlenecek Olanlar Dikkat! Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evleneceklere 150 bin TL’LİK destek başvurularının 15 Şubat tarihi itibarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesinden alınmaya başlayacağını belirtmişti.

Başvuruları bugün başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda oluşturulan faizsiz kredi imkanı ilk olarak deprem bölgelerinde hayata geçti.

Yeni evlenecek gençlere verilecek olan 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira tutarındaki destek 2 yıl geri ödemesiz olacak.

İşte başvuru ve şartlara ilişkin detaylar; 

Fondan faydalanmak isteyen gençlerin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması ve resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerek gerekiyor.

Başvurular ise, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr  adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Aile ve Gençlik Fonu'ndan yararlanmak isteyen çiftler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2013'ten bu yana sürdürdüğü evlilik eğitimine katılması gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86