İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nusret Akpolat Atandı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla İnönü Üniversitesi’nin yeni rektörü belli oldu. 2 dönem rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın yerine yardımcılarından olan Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Nusret Akpolat getirildi.

meral şeker
meral şeker
21 Eylül 2024 Cumartesi 00:50
İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nusret Akpolat Atandı

İnönü Üniversitesi rektörlüğüne yapılan yeni atama Resmi Gazete’de yayımlandı.

2 dönem rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın görev süresinin dolmasının ardından rektör yardımcılığı görevini yürüten Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Nusret Akpolat İnönü Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Prof. Dr. Nusret Akpolat kimdir?

Prof. Dr. Nusret Akpolat, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu. 1994-1998 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde tıpta uzmanlık eğitimini tamamlayarak, tıbbi patoloji alanında uzmanlaştı. 1999 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak akademik kariyerine başlayan Akpolat, burada doçentlik ve profesörlük unvanlarını kazandı. 2011 yılından bu yana İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı’nda profesör olarak görev yapmaktadır.

İdari görevler

Prof. Dr. Akpolat, İnönü Üniversitesi'nde farklı idari görevlerde bulunarak üniversitenin gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. 2016 yılından bu yana İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çeşitli idari görevler üstlenen Akpolat, rektör yardımcılığı görevini de başarıyla yürütmüştür. Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı kararıyla üniversitenin rektörü olarak atanmış bulunmaktadır.

Son Güncelleme: 21.09.2024 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86