Kaya Düşmelerine Çelik Ağ ile Çözüm

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan en kısa karayolu olan Tunceli-Erzincan karayolunda meydana gelen kaya düşmeleri zaman zaman ölümlü ve yaralanmalı kazalara neden olurken, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, taş ve kaya düşmelerinin en çok yaşandığı noktalar çelik ağlar çekilmeye başladı. Çalışma kimi vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken kimi vatandaşlar ise yolda daha detayla bir çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi.

Sultan
Sultan
24 Eylül 2024 Salı 13:07
Kaya Düşmelerine Çelik Ağ ile Çözüm

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan en kısa karayolu olması nedeniyle çokça tercih edilen Tunceli-Erzincan karayolu geçtiği sarp vadi nedeniyle bazı riskler barındırıyor.

Yağışlar ve yaban hayvanları nedeniyle karayoluna zaman zaman kayalar düşerken geçtiğimiz aylarda özel bir otomobile kaya isabet etmesi sonucu 2 genç hayatını kaybetmişti.

Yaşanan olumsuzluğu gidermek için harekete geçen Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü teknik ekipleri, kaya düşmelerinin en çok yaşandığı 3 noktayı tespit etti.

Tunceli-Erzincan karayolunun 48 ve 55. kilometrelerini kapsayan çalışmaya başlanırken riskli alanlar 50 bin metrekarelik alan çelik ağlarla kaplanacak.

Tunceli-Erzincan karayolundaki çalışmanın bitmesinin ardından benzeri çalışmanın yine kaya düşmelerinin yaşandığı Ovacık ilçe yolunda da yapılacağı belirtildi.

Karayolunda yapılan çalışmanın geç de olsa olumlu olduğunu belirten Yılmazcan Şare isimli vatandaş, “Aslında gecikmiş bir çalışma çünkü yakın zamanda bu vadide maalesef iki insanımızı kaybettik. Ovacık vadisinde de kaybettiğimiz insanlarımız oldu. Sadece bu mıntıkada değil vadi boyunca birçok tehlikeli yer var. Oralara da tel örgülerin çekilmesi lazım. Öbür taraftan bu yükselti yeterli mi bilemiyorum çünkü daha yükseklerden de kaya düşmeleri yaşanabiliyor. Bu teller onları engelleyebilir mi diye düşünüyorum. İnsan hayatı her şeyin üzerindedir o nedenle gerek Pülümür gerekse Munzur Vadisinde bu önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.

Son Güncelleme: 24.09.2024 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83