KPSS Maratonuna Saatler Kaldı

Sınav için başvuru yapan 1 milyon 470 bin 487 aday için maraton başladı. Kamu Personeli Seçme Sınavı süreci, yarın yapılacak genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumlarıyla başlayacak.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
13 Temmuz 2024 Cumartesi 12:10
KPSS Maratonuna Saatler Kaldı

KPSS 2024 Lisans oturumuna sayılı saatler kaldı.

Kamuda kariyer hedefi olan adaylar ÖSYM tarafından uygulanacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda ter dökecek.

Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi olacak. Adaylar, girecekleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmak zorunda. Bu belge olmadan adayların sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturumuna girmeleri mümkün olmayacak.

Yarın saat 10.15'te başlayacak ve 120 sorudan oluşacak genel yetenek-genel kültür oturumu için adaylara 130 dakika cevaplama süresi verilecek.

Öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumu ise saat 14.45'te başlayacak. 80 sorudan oluşan test için adaylara 100 dakika cevaplama süresi verilecek.

Ek süre kullanması uygun görülen adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek.

Ayrıca alan bilgisi sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ise 4 Ağustos'ta uygulanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83