Kurban Bayramı’nda Trafik Yine Can Aldı

Kurban Bayramı nedeniyle tatil ve memleket yolculuna düşen vatandaşlardan üzücü haberler gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla kazalara ve alınan tedbirlere ilişkin bilgi verdi.

Sultan
Sultan
19 Haziran 2024 Çarşamba 18:56
Kurban Bayramı’nda Trafik Yine Can Aldı

Bayramın 4. Günü de kazalara sahne oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde yapılan trafik denetimleriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bayram tatili boyunca trafik polisleri ve Jandarma trafiğinin 24 saat esasına göre denetimlerine devam ettiğini belirten Yerlikaya, tatilin dördüncü gününde de 24 saatlik sürede 693 trafik kazasının meydana geldiğini paylaştı.

4 kişinin hayatını kaybettiği kazalarda bin 302 kişi ise yaralandı.

343 bin 95 aracın denetlendiği trafikte, 25 bin 518 araca ise hız ve radar işlemi yapıldı. 30 bin 390 araca ise diğer işlemlerden cezai işlem uygulandı.

Tatilin ilk dört gününde ise 26 kişinin hayatını kaybettiği, 5 bin 345 kişinin yaralandığını kaydeden Yerlikaya, vatandaşlara şu uyarıda bulundu:

İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı yazılı açıklamada, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım" İfadeleri yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86