Malatya'da Kurası Çekilmeyen 377 Konuta Ne Oldu?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde yapımı tamamlanan 24 bin 812 afet konutunun teslimi için kura töreni gerçekleştirildi. Ancak Malatya’da 3 bin 176 konut teslim yapılacağı açıklanırken tam 377 konut kurası eksik çekildi. Söz verilen rakamda konut teslim edilmeyince vatandaşların ve hak sahiplerinin kafasında soru işareti oluşturdu. Bu konuyla ilgili ise yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
12 Eylül 2024 Perşembe 19:30
Malatya'da Kurası Çekilmeyen 377 Konuta Ne Oldu?

6 Şubat 2023'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis'le birlikte 11 ilde yapımı tamamlanan 24 bin 812 konutun hak sahibi, AFAD Başkanlığında gerçekleştirilen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’yle teslim edildi. Gerçekleştirilen kura çekimiyle bugüne kadar teslim edilen 76 bin 442 konutla birlikte toplam 101 bin 254 afet konutu hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.

Törende açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, bu yıl içerisinde 3 kura çekimi daha olacağını belirterek, “Bu aziz millet asrın felaketini, asrın dayanışmasına, birlikteliğine taşıdı ve tek yürek olmayı başardı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere konutların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ekim, Kasım ve Aralık ayında 3 ayrı kura töreni daha yaparak, İnşallah yıl sonunda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın topluma sözü olan 200 bin konutun kurasını çekip anahtar teslimini hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Bugün gerçekleştirilen kuraya ilk defa orta hasardan hak sahibi olan vatandaşların da katılacak. Hatay'da 7 bin 519, Adıyaman'da 6 bin 541, Malatya'da 2 bin 796, Diyarbakır 1368, Şanlıurfa 1180, Gaziantep 643, Osmaniye'de 507, Kilis'te 426, Elazığ'da 412 ve Adana'da 240 konutun kurasını çekeceğiz” dedi.

Ancak daha öncesinde yetkililer tarafından yapılan tüm açıklamalarda Malatya’da toplam 3 bin 176 konutun hak sahiplerine teslim edileceği söylenmiş hatta Malatya Valiliği’nden konut sayılarına ilişkin kesin rakamlar da paylaşılmıştı.

Valiliğin de kamuoyuna paylaştığı rakamlara ne yazık ki ulaşılamadı ve Malatya’da binlerce hak sahibinin aylardır bu kura çekimini büyük bir umutla beklemesine karşın 377 konutun kurası çekilmediği gibi bu konu muammaya dönüştü. Kurası çekilmeyen deprem konutlarının akıbetinin bilinmemesi elbette kentteki vatandaşların kafasında da soru işaretleri oluşturdu.

Son Güncelleme: 13.09.2024 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83