Pençe-Kilit Operasyonunda 1 Asker Şehit Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının yerleştirdiği el yapımı patlayıcı maddenin (EYP) patlaması sonucunda İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay’ın şehit olduğunu açıkladı.

Sultan
Sultan
13 Temmuz 2024 Cumartesi 09:59
Pençe-Kilit Operasyonunda 1 Asker Şehit Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, bugün Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcı maddenin (EYP) patlaması sonucunda İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay'ın şehit olduğunu duyurdu.

Açıklamada, bir askerin yaralandığı belirtilerek, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay'ın şehadet haberi, Sakarya'daki ailesine ulaştı.

Yetkililer, şehit Talay'ın Adapazarı ilçesi Güneşler Mahallesi'ndeki babaevine giderek baba Mehmet Talay'a şehadet haberini verdi.

Şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrakları asılırken bekar olan 26 yaşındaki Talay'ın nişan hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Bakan Güler'den başsağlığı mesajı

Talay için başsağlığı mesajı yayımlayan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı dilerim." ifadelerini kullandı.

Şehit Talay için taziye mesajları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı. "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Astsubay Bahadır Rıdvan Talay’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, paylaşımında şehit askere Allah'tan rahmet diledi, "Milletimize baş sağlığı, yaralanan askerimize acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da şehidin ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi.
"Kahraman askerimiz Bahadır Rıdvan Talay'a Allah'tan rahmet diliyorum" mesajını paylaştı. 

Talay'ın cenazesi bugün Güneşler Merkez Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83