Tarım ve Orman Bakanlığından “33 Soruda Planlı Üretim” Rehberi

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yıl uygulamaya koyduğu tarımsal üretim planlaması ve yeni destekleme modelini üreticilere anlatmak amacıyla hazırladığı ve 33 soruya yanıt verdiği rehberi resmi internet sitesinde yayımladı. Bakan İbrahim Yumaklı, tarımsal üretim planlamasının, suyu merkeze alarak hangi alanda hangi ürünü ne kadar ve nasıl üretilmesi gerektiğini ortaya koyan bir program ve bir disiplin manzumesi olduğunu bildirdi.

Sultan
Sultan
17 Kasım 2024 Pazar 16:56
Tarım ve Orman Bakanlığından “33 Soruda Planlı Üretim” Rehberi

Tarımsal üretimi etkileyen şartların hızla değiştiği ve gıdaya olan talebin arttığı yeni dönemde planlı üretimi uygulamaya koyan Tarım ve Orman Bakanlığı, bitkisel, hayvansal ve su ürünlerindeki yenilikleri 33 soruda cevaplandırdı.

Bakanlığın hazırladığı “Sorularla Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli” rehberi bakanlığın internet adresinde yayımlandı.

Rehberde, suyu merkeze alan tarımsal planlamanın amaçlarından desteklemelerdeki değişikliklere, destekleme ödemelerinden nasıl yararlanılacağından tarımsal arazilerin kiralanmasından, kadın ve genç çiftçilere sağlanan desteklere kadar yeni modelin neler getirildiği kamuoyu tarafından merak edilen 33 soruya verilen cevaplar yer alıyor.

“Uzun vadeli, titiz ve hassas bir program”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, rehberde yer alan önsözünde, tarıma yapılan yatırımın toplumun her ferdine, vatan toprağının her karışına ve her sektörüne yapılan yatırım anlamına geldiğini belirtti.

Tarımla ilgili atılan adımların her alanda iz bırakacağı için uzun vadeli, titiz, hassas bir plan ve programa ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:

“Günübirlik hazırlanan bütün proje ve çalışmalar ise geçmişin birikimini yok etmekle kalmaz, gelecekte büyük sorunların yaşanmasına da neden olabilir. Bugüne kadar her konuşmada ‘Aslında tarımsal potansiyelimiz çok ama tarımda planlamayı bir türlü hayata geçiremedik.’ serzenişleri vardı. Biz bu konuda büyük aşama kaydettik. 2023'te planlı tarımla ilgili bütün yasal düzenlemeleri bitirdik. Tarımsal Üretim Planlaması, suyu merkeze alarak hangi alanda hangi ürünü ne kadar ve nasıl üretmemiz gerektiğini ortaya koyan bir program, bir disiplin manzumesidir. Tarım politikalarımızı hem bugüne hükmedecek hem de geleceğe aktaracak bir vizyonla oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ‘Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer.’ Türkiye Yüzyılı'nı hayata geçirmek için tarımı; verimliliğin, kalitenin, sağlığın, sürdürülebilirliğin, rekabet edebilirliğin zirvesine çıkarmak amacıyla var gücümüzle çaba sarfetmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86