Yakınca'da Bin 80 Konut İnşa Ediliyor

Deprem bölgesi Malatya’da bir yandan rezerv alanı ilan edilen mahallelerde kalıcı konut çalışmaları sürerken Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi’nde de bin 80 afet konutu yükseliyor.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
13 Eylül 2024 Cuma 14:40
Yakınca'da Bin 80 Konut İnşa Ediliyor

Malatya’da 6 Şubat depremleri sonrası inşa çalışmaları devam ediyor.

Bir yandan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi tarafından kentin dört noktasında binalar yükselirken, bir yandan da rezerv alanı ilan edilerek ihale süreci tamamlanan alanlarda çalışmaların devam ediyor.

Ekim ayına kadar rezerv alanı ilan edilen diğer alanlarda da ihale sürecinin tamamlanması hedefleniyor.

Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi’nde rezerv alanı olarak ilan edilen bölgelerde inşasına başlanan bin 80 konutta çalışmalar devam ederken Malatya’da 33 bin 414 konut, bin 494 adet iş yeri, 409 ofis, 7 adet fırın, 3 cami ile 1 adet 16 derslik okulun ihalesi Toplu Konut İdaresi tarafından yapılarak inşa sürecine başlandı.

Yakınca bölgesinde de 5.6.7. ve 8. bölgelerdeki rezerv alanlarında 41 blok şeklinde bin 80 konutun yanı sıra 58 iş yerinin inşası için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kentte bulunan yetkililer tarafından söylenilen süre uzamazsa tüm bu çalışmaların bir an önce hızlanarak 2025 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmış olması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83