2,5 Milyar TL’lik Dolandırıcılık Operasyonu!

Aralarında Malatya’nın da bulunduğu 18 ilde sosyal medya üzerinden verdikleri reklamlarla yüksek kazanç vadettikleri 112 kişiyi dolandıran 40 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin kurdukları 23 paravan şirket üzerinden 2,5 milyar TL haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Sultan
Sultan
04 Ekim 2024 Cuma 18:58
2,5 Milyar TL’lik Dolandırıcılık Operasyonu!

Emniyet güçleri siber suçlarla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

Aralarında Malatya’nın da bulunduğu Eskişehir merkezli 18 ilde sosyal medya üzerinden verdikleri reklamlarla yüksek kazanç vadettikleri 112 kişiyi dolandıran 40 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin kurdukları 23 paravan şirket üzerinden 2,5 milyar TL haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

‘Bilişim sistemlerinin, banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçunu gerçekleştirdiği belirlenen şüpheliler, adliyeye sevk edilirken Gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 1 kişi Gürcistan'a, 1 kişi de Yunanistan'a kaçmak üzereyken yakalandı.

Operasyonlarda yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, başka şahsılara ait çok sayıda banka ve kredi kartı, çok sayıda kullanıma hazır sim kart da ele geçirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86