Gri Listeden Bir İsim Daha Silindi

Ankara’daki TUSAŞ saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadelede operasyonlarını arttırdı. Bununla birlikte Mardin'in Savur kırsalında güvenlik güçlerince gerçekleştirilen GÜRZ-21 operasyonunda, gri kategoride aranan PKK/KCK mensubu bir terörist daha etkisiz hale getirildi.

Sultan
Sultan
26 Ekim 2024 Cumartesi 12:58
Gri Listeden Bir İsim Daha Silindi

Türk silahlı kuvvetleri Gri Kategoride aranan PKK/KCK Terör Örgütü Mensubu bir ismi daha Etkisiz Hale Getirildi.

Mardin'in Savur ilçesi kırsalında, jandarma ve emniyet birimlerince gerçekleştirilen “GÜRZ-21” operasyonunda, gri kategoride aranan PKK/KCK terör örgütü mensubu Zafer (kod adlı) Özcan Günay, silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon, istihbarat çalışmaları doğrultusunda J-SİHA ve zırhlı araç desteği ile Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Operasyon (JOPER) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin 2014 yılında örgüte katıldığı ve 2018 yılında Suriye Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik birçok saldırıya katıldığı öğrenildi.

Operasyonu başarıyla tamamlayan güvenlik güçleri takdir edilirken, tüm terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesi için kararlılıkla mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

Son Güncelleme: 26.10.2024 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83