YKS Tercih Süreci Yarın Sona Eriyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih işlemleri için ÖSYM tarafından ek süre verilmişti. Adayların tercih işlemleri ise yarın saat 23.59'a kadar yapabilecek.

Fatma Nur
Fatma Nur
03 Ağustos 2024 Cumartesi 15:35
YKS Tercih Süreci Yarın Sona Eriyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci 25 Temmuz'da başladı ve yarın sona eriyor.

ÖSYM'den yapılan açıklamada 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet bilgisi, depremden etkilenen il haricinde olmakla birlikte bu illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların da depremzede aday kontenjanından yararlanabilmesine ilişkin kararı gereği, ilgili adayların depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenerek 2 Ağustos'ta sona ermesi beklenen tercih süresi 4 Ağustos’a uzatılmıştı.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

Öte yandan Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Son Güncelleme: 03.08.2024 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86