Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Ekibiyle Malatya'ya Geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, görevi devralmasının ardından deprem bölgeleri için kolları sıvadı. Hızlı bir şekilde yaraların sarılması adına çalışmalara başladıklarını vurgulayan Kurum “İlk işimiz de depremzede kardeşlerimizin mutluluğu” dedi.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
04 Temmuz 2024 Perşembe 14:02
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Ekibiyle Malatya'ya Geliyor

Geçtiğimiz günlerde kabinede görev değişimi yapıldı, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine Murat Kurum atandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, görevi devralmasının ardından “asrın felaketinin” yaşandığı deprem bölgesinin yaralarını sarmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bakanlıkta bakan yardımcıları ve genel müdürler ile bir araya gelerek Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantısı gerçekleştiren Bakan Kurum, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yegane önceliğimiz milletimiz. İlk işimiz de depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. Çünkü asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösteren aziz milletimize sözümüz var” diye konuştu.

Bakanlık ekibiyle, Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Kurum, cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya giderek sahada incelemelerde bulunacaklarını ve vatandaşlarla bir araya geleceğini söylerken  “ Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız” dedi.

Bakan Murat Kurum, açıklamasında, “Allah'ın izni, devletimizin gücü, milletimizin duasıyla dün afet bölgelerinde şehirlerimizi nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak aynı anlayışla deprem bölgesini de süratle ihya edeceğiz. Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83