MİT'ten Süleymaniye'de Nokta Operasyonu

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/KCK'nın sözde Toplumsal Alan sorumluları olarak faaliyet gösteren iki teröristi Süleymaniye kırsalında düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirdi. Teröristlerin, örgütün üst yönetimi ile yakın ilişkide olduğu ve bölge halkı üzerinde baskı kurarak lojistik destek sağladıkları belirlendi.

Sultan
Sultan
20 Ekim 2024 Pazar 16:28
MİT'ten Süleymaniye'de Nokta Operasyonu

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/KCK'nın sözde Toplumsal Alan sorumluları olarak faaliyet gösteren iki teröristi etkisiz hale getirdi.

Irak’ın Süleymaniye kırsalında düzenlediği operasyonda Berfin Roj kod adlı Caize Selber ve Tekoşin Dilgeş kod adlı Emine Ulaş, MİT’in istihbarat çalışmaları sonucu etkisiz hale getirildi.

MİT'in uzun süreli izleme ve takip faaliyetleri sonucunda, iki teröristin Süleymaniye’nin Ranya, Kaladize ve Sengeser bölgelerinde yoğunlaştığı ve son olarak İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

İstihbarat birimleri, teröristlerin örgüt üst yönetimi ile yakın ilişkileri olduğunu ve bölge halkından zorla vergi toplayarak Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanılacak kaynakları temin ettiklerini belirledi.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, teröristler aynı zamanda gençlerin örgüte katılımını sağlamak ve ideolojik propaganda yapmak gibi faaliyetlerde de aktif rol oynuyordu.

Türkiye’deki gençlik yapılanmasına eylem talimatları ileten Selber ve Ulaş, bölge halkı üzerinde baskı kurarak örgüte lojistik destek sağlamakla da suçlanıyordu.

Son Güncelleme: 20.10.2024 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83