Sağlıklı Ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Ne Yapılmalı?

Estetik uygulamalarında kök hücre yöntemleri son yıllarda öne çıkıyor. Eksozomlar yani yenidoğan göbek bağı dokusundan elde edilen kök hücreler ise özellikle son 30 yılın en önemli buluşlarından biri olarak gösteriliyor. Doku onarımı için hayati önem taşıyan eksozomlar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte cilt sağlığı ve güzelliği için yeni nesil tedavi yöntemi olarak sıkça tercih ediliyor. Dermatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Asude Kara Polat, eksozom ile ilgili bilgi verdi. 

Rabia Işık
Rabia Işık
26 Eylül 2023 Salı 13:30
Sağlıklı Ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Ne Yapılmalı?

Estetik uygulamalarında kök hücre yöntemleri son yıllarda öne çıkıyor. Eksozomlar yani yenidoğan göbek bağı dokusundan elde edilen kök hücreler ise özellikle son 30 yılın en önemli buluşlarından biri olarak gösteriliyor. Doku onarımı için hayati önem taşıyan eksozomlar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte cilt sağlığı ve güzelliği için yeni nesil tedavi yöntemi olarak sıkça tercih ediliyor. Doç. Dr. Asude Kara Polat, eksozom ile ilgili bilgi verdi. 

Güneş lekeleri ve akne izlerine de iyi geliyor

Eksozomlar, çok sayıda büyüme faktörü, aminoasitler içeren ve mezenkimal kök hücrelerin kültür ortamında özel işlemler ile saflaştırarak elde edilen protein kesecikleridir. Yenidoğan göbek bağı dokusundan elde edilen eksozomlar kültür ortamında özel işlemlerle saflaştırılarak elde edilen protein kesecikleridir. Eksozomlar çok küçük 30-200 mm çapındadır. Hücrelerin binde biri boyutunda olan bu kesecikler etki ettiği hücrenin fonksiyonlarını güçlendirmekte ve o hücreyi onarabilmektedir. Eksozom tedavisi, estetik amaçlı yapılmasının yanı sıra bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Leke tedavisi, cilt gençleştirme, akne izi tedavisi, atopik egzama, saç dökülmesi, yara iyileşmesi veya yanık tedavisi gibi alanlarda başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Eksozom tedavisinde diğer kök hücre yöntemlerinin aksine, hastadan kemik iliği veya karın yağı alınmaz. Bu nedenle kök hücre tedavisine kıyasla çok daha pratik bir yöntem olmasıyla tanınır. 

30 dakikalık işlem sonrası günlük yaşama devam edilebiliyor 

Eksozom homojen süspansiyon olarak steril şekilde soğuk zincir ile saklanmaktadır. Uygulamadan yaklaşık 30 dakika kadar önce hastanın cildi temizlenerek lokal anestezik krem sürülmektedir. Eksozom tedavisinde kök hücrelerden alınan eksozomlar belirlenmiş alana dermal olarak mikroiğneler yardımı ile enjekte edilmektedir. Eksozom cilt serumu enjekte edildikten sonra hasarlı olan hücrelerde onarım başlamaktadır.  Hastalar işlem sonrası günlük yaşantılarına rahatlıkla devam edebilmektedir. 

Tek seansta istenilen sonuç elde edilebiliyor 

Ciltte istenilen bölgeye uygulanacak olan eksozom tedavisi tek seans olarak uygulanmaktadır. Bir kez uygulanacak bu işlem sonrasında zaman içinde istenen sonuç elde edilmektedir. Eksozom hücre enjekte edilir edilmez hızlıca hasarlı olan bölgede hücrelerin onarım işlemi başlamaktadır. Eksozom hücrenin onarım gücü oldukça yüksektir.
 Uygulanacak hastalık veya duruma göre tedavi kişiye göre planlanır. Örneğin saç dökülmesinde süreç 3-8 seans aralığında olabilmektedir. İşlemler genellikle 7-14 günlük arayla yapılmaktadır. Saç ekimi sonrasında da uygulanabilmektedir. Ekim sonrası yapıldığında ekilen saçların desteklemesi sağlanmaktadır.

Son Güncelleme: 26.09.2023 15:00
Anahtar Kelimeler:
MalatyaHaberGündemCilt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83