2024 Yılının Ağustos Ayı FKA Toplantısı Elazığ’da Yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı 21 Ağustos 2024 Çarşamba günü Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta başkanlığında Elazığ’da yapıldı.

Rabia Işık
Rabia Işık
21 Ağustos 2024 Çarşamba 18:23
2024 Yılının Ağustos Ayı FKA Toplantısı Elazığ’da Yapıldı

Toplantıya; Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bingöl TSO Başkanı Kadir Çintay, Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Mehmet Şirin Budancamanak katıldı.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2024 Yılı Ağustos ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Elazığ’da bir aradayız. Değerli üyeler ve basın mensupları, toplantımızın başında yönetim kurulumuzda daha önce birlikte çalıştığımız aramızdan ayrılan valilerimize, belediye başkanlarımıza ve il genel meclisi başkanlarımıza kurulumuza ve bölgemize vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederim. Aramıza katılan valilerimize, belediye başkanlarımıza ve il genel meclisi başkanlarımıza hoşgeldiniz diyerek görevlerinde başarılar dilerim. Ayrıca Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili olarak atanan Mehmet Şirin Budancamanak’a da hoş geldin diyerek yeni görevinde başarılar dilerim. İnşallah yönetim kurulumuzda birlikte illerimizin ve bölgemizin kalkınmasına yönelik önemli çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.

Toplantımızda; stratejik olarak belirlenmiş kalkınma hedeflerine katkı sağlamak üzere, belirli bir sektör, tema veya mekânda kalkınma sonuçları elde etmek amacıyla alt program, proje ve faaliyetleri içeren, nitelikli analize dayanan, ilgili kurumlarla işbirliği halinde hazırlanıp yönetim kurulumuzca onaylanan, ölçülebilir sonuç ve çıktı hedefleri olan ve çalışma programlarında yer alarak 2021-2023 döneminde ajansımız tarafından uygulanan Sonuç Odaklı Programların çıktıları ile genç istihdamının artırılması ve genç girişimciliğin sağlanması amaçlı Kalkınma Ajansları 2022-2023 teması olarak belirlenen “Genç İstihdamı” teması kapsamında Ajansımızca yapılan faaliyetleri değerlendireceğiz.

Bugün; 2025 yılı içerisinde uygulanması planlanan bölge için yüksek katma değer üreten, ekonomik getirisi ve sosyal faydası yüksek projeleri, teknik destek programları ile sonuç odaklı program faaliyetleri ve ajans yatırım destek ve tanıtım çalışmalarına yer verilen taslak çalışma programına ve taslak bütçe ile tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında revize edilen 2024 yılı çalışma programı ve bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız.

2024 yılı ajans ara faaliyet raporunun değerlendirmesini yapacağımız toplantımızda, Ajansımızca AB ve diğer dış kaynaklı programlar kapsamındaki projeler kapsamında yapılacak faaliyetlere dair bilgiler alacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83