Bakan Kurum, Cami İnşaatıyla İlgili Detayları Açıkladı

Malatya'nın simgelerinden biri olan ve 6 Şubat depremlerinde hasar gören Söğütlü Cami’nin temeli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından atıldı.

Sultan
Sultan
27 Eylül 2024 Cuma 11:53
Bakan Kurum, Cami İnşaatıyla İlgili Detayları Açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Söğütlü Cami’nin temel atma törene katılmak için malatya'ya geldi.

Bakan Kurum cami'nin temel atma töreninde konuşarak, cami'nin detayları hakkında bilgi verdi.

Cami, Emekliler Parkı’nda inşa edilecek. Cami, 5 bin metrekare kapalı alan ve 3 bin kişilik kapasiteye sahip olacak; ayrıca içinde sosyal donatılar da bulunduracak.

Bakan Kurum, yeni caminin inşasının Malatya için önemli bir adım olduğunu belirterek, bölgenin yeniden canlanacağını ifade etti.

Camiyi hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan’ın yaptıracağı bilgisi verilirken söğütlü cami'nin eski yerinin ise yeril alana dönüştürüleceğini söyledi.

Son Güncelleme: 27.09.2024 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83