Çarşı Şantiyesinde İşçiler Eylemdeydi

Malatya Bakırcılar Çarşısı inşaatında çalışan işçiler, iki aylık maaşları ödenmeden işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birikmiş maaşlarını isteyen işçiler yetkililere seslenerek emeklerinin karşılığını istedi.

Sultan
Sultan
13 Haziran 2024 Perşembe 14:01
Çarşı Şantiyesinde İşçiler Eylemdeydi

Bakırcılar Çarşısı inşaatında çalışan işçiler, eylemdeydi.

Kentte çarşı inşaatının içerisinde bulunan Bakırcılar Çarşısının işlerinin ihalesini alan bir firmanın, işçileri işten çıkardığı iddia edildi.

Hakları verilmeden işten çıkarıldıklarını belirten işçiler, "İnşaat işçisi köle değildir” sloganlarıyla emeklerinin karşılığının verilmesini istedi.

İki aylık maaşlarını alamadıklarını, paralarını almadan işyerinden ayrılmayacaklarını söyleyen işçiler yetkililere seslenerek bu sorunun hemen çözülmesini istedi, “Biz Malatya Bakırcılar Çarşısı’nda LEDA Gruba 60-70 gündür çalışmaktayız. Basına ve kamuoyuna sesimizi duyurmak için bu eylemi gerçekleştiriyoruz ve direnmeye devam edeceğiz. Ta ki paramızı, haklarımızı tamamen alana kadar. Tüm girişimlerimizi boşa çıkaran firma yetkililerine sesleniyoruz. Haklarımızı verin, biz bayramımızı huzurlu geçirelim. Her türlü yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bunca insanı kimsenin perişan etmeye hakkı yoktur” dedi.

Firma yetkilileriyle görüşmek isteyen işçiler karşılarında bir muhatap bile bulamadı.

İlk olarak firma yetkililerinin ofisine ve kentsel dönüşüm başkanlığı ofisine yürüyen işçiler, daha sonra ise çevik kuvvet ekibinin müdahalesi ile çevre yoluna yönlendirildi

Buradan valilik binasına yürümek isteyen işçilere ekipler engel oldu.

Haklarının kendilerine teslim edilmesini isteyen işçiler ise, mağdur edildiklerini belirterek tepki gösterdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86