Çocuk Koruma Kanunu İle İlgili Koordinasyon Toplantısı

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla oluşturulan İl Koordinasyon Toplantısı Vali Seddar Yavuz ‘un başkanlığında ilgili kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Editör
Editör
04 Eylül 2024 Çarşamba 11:31
Çocuk Koruma Kanunu İle İlgili Koordinasyon Toplantısı

Toplantıda konuşma yapan Vali Yavuz “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli ve huzurlu bir ortamda yetişmeleri en büyük gayemizdir. Çocuğa yönelik her türlü şiddeti ve istismarı önlemek için devletimizin genelde aldığı tedbirleri, Valiliğimizin koordinesinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği halinde İlimizde de etkin bir şekilde uyguluyoruz. İlgili kurumlarımızla birlikte çocuklarımızın haklarını korumak ve ihtiyaçlarını karşılamak için koruyucu ve destekleyici uygulamaları hayata geçirerek, evlatlarımız için yaşanabilir, güvenli bir dünya inşa etmekle mükellefiz.

Koruyucu aile sayımızı arttırmamız gerekmektedir. Devletin bu anlamda çeşitli destekleri bulunmaktadır. Basın toplantılarımızda koruyucu aile temasını değerlendirelim. Gerekirse bu konuda bilgilendirme toplantısı düzenlenebilir. ASH, SYDV olarak okul öncesi ekonomik sıkıntı yaşayan öğrencilerimize destek veriyoruz. SYDV olarak üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlıyoruz. Yardıma muhtaç ailelere ise, ASH olarak ekonomik destekte bulunmaktayız. Ayrıca dilendirilen ve sokakta çalıştırılan çocuklar hakkında da çalışmaları başlatıp, gerekli işlemleri yapacağız.” dedi.

Toplantı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerince;

  • 2024 yılı Mayıs- Haziran-Temmuz- Ağustos ayları Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmaların sayılarının paylaşılması
  • Çocuklara zararlı madde satışında bulunan satış yerlerine caydırıcı yaptırımların arttırılması
  • Okullarda aktivite alanlarında, etkinlik haftalarında Çocuk Hakları Komitesine yer verilmesi
  • Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK ‘ler ve Belediye yönetimlerinde çocuk katılımının arttırılması
  • İntihar teşebbüsünde bulunan ve madde bağımlısı olan çocuklar için alınan sağlık tedbiri kararlarının

değerlendirilmesi

  • Okulların açılmasıyla güvenlik önlemlerinin arttırılması

konularında yapılan sunumun akabinde değerlendirme yapılarak sona erdi.

Son Güncelleme: 04.09.2024 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86