Öğrencisinin Hayatını Heimlich Manevrasıyla Kurtardı!

Malatya Topsöğüt Akpınar İlkokulu'nda öğretmen olan Yusuf Doğan, bir öğrencisinin boğazına kaçan cismi Heimlich manevrası ile çıkartarak hayatını kurtardı. Bu olay, öğretmenlerin hayat kurtarıcı bilgi ve becerilere sahip olmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sultan
Sultan
03 Ekim 2024 Perşembe 16:10
Öğrencisinin Hayatını Heimlich Manevrasıyla Kurtardı!

Öğrencisinin Hayatını Heimlich Manevrasıyla Kurtardı.

Malatya Topsöğüt Akpınar İlkokulu’nda görev yapan öğretmen Yusuf Doğan, okulda yaşanan kritik bir olayda soğukkanlılığı ve bilgisiyle bir öğrencisinin hayatını kurtardı.

Derse girdikleri esnada aniden nefes almakta zorlanan bir öğrencinin boğazına kaçan cismin fark edilmesi üzerine Doğan, desten çıkarak vakit kaybetmeden Heimlich manevrasını uyguladı.

Zamanında müdahale ile küçük çocuğun boğazına takılan cisim çıkartılırken o anlarsa okulun güvenlik kameralarına yansıdı.

Olayın ardından yapılan açıklamalarda, hızlı ve bilinçli müdahalesiyle öğrencinin hayatını kurtaran Doğan, okul yönetimi ve veliler tarafından takdir edilirken Sağlık ekiplerinin de kontrol ettiği öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu örnek olay, öğretmenlerin yalnızca akademik değil, aynı zamanda hayat kurtarıcı bilgi ve becerilere sahip olmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği birimleri tarafından öğretmenlere ve personellere verilen ilk yardım eğitiminin önemi bir kez daha anlaşıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83