Tarımsal Destekleme Ödemeleri Hesaplara Aktarılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, yurt genelinde çiftçilere yönelik mazot ve gübre desteği ödemelerine başladı. Bu kapsamda Ekim ayındaki destek ödemeleri, toplamda 4 kalemde 1 milyar 35 milyon 982 bin TL çiftçilerin hesaplarına aktarılacak.

Sultan
Sultan
20 Ekim 2024 Pazar 16:15
Tarımsal Destekleme Ödemeleri Hesaplara Aktarılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 ildeki çiftçilere yönelik mazot ve gübre destek ödemelerini resmi olarak açıkladı.

Ekim ayının üçüncü tarımsal destek ödemeleri, ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılmaya başlarken, toplamda 1 milyar 35 milyon 982 bin TL tutarında bir destek sağlandı.

Destek ödemeleri, bitkisel ürün sigortası, kırsal kalkınma yatırım desteği, mazot ve gübre desteği ile fındık alan bazlı gelir desteği gibi dört ana başlıktan oluşuyor.

Bu ödemeler Malatya’daki çiftçiler için büyük bir fırsat sağlarken; deprem bölgesinde tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi, bölgenin ekonomik büyümesi ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesi açısından kritik önem taşıyor.

Özellikle tarımsal girdi maliyetlerinin yüksek olması üreticiyi zorlarken yapılan destek ödemeleri, çiftçilerin üretimlerini artırmalarına ve mali açıdan daha sürdürülebilir hale gelmelerine yardımcı olacak.

Destekleme ödemesi ilişkin detaylar ise şöyle:

Bitkisel Ürün Sigortası desteği kapsamında 960 milyon lira,

Kırsal Kalkınma Yatırım desteği kapsamında 74 milyon 715 bin 893 lira,

Mazot ve Gübre desteği kapsamında 777 bin 555 lira,

Fındık Alan Bazlı Gelir desteği kapsamında 488 bin 552 lira,

Toplamda 4 kalemde 1 milyar 35 milyon 982 bin lira çiftçilerin hesaplarına aktarılacak.​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83