İsrail'in Türkiye'de ki Gözü Kürecik'de

Türkiye genelinde Filistin için düzenlenen destek yürüyüşleri ve programları devam ederken, Malatya'da 2012 yılında Türkiye’nin NATO’ya girmesi için ABD tarafından kurulan ve NATO ülkelerinin hava sahasını koruyan Kürecik radar üssü, faaliyetlerine devam ediyor. Malatyalılar ise Filistin’i her geçen gün katleden ve bir NATO ülkesi olan İsrail’in hava sahasını koruyan üssün kapatılmasını istiyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
07 Ağustos 2024 Çarşamba 10:07
İsrail'in Türkiye'de ki Gözü Kürecik'de

Son dönemde İsraillin Filistin’e uyguladığı soykırım nedeniyle Türkiye’de yurt genelinde Filistin için destek yürüyüşleri ve programları düzenlenmeye devam ediyor.

Malatya’da da belli aralıklarla gerçekleştirilen protestolar ile İsrail lanetlenirken Ankara’da kameralar karşısına geçen tüm siyasiler İsrail’i kınayarak Filistin’i destekliyor.

Ancak Malatya’da 2012 yılında NATO tarafından balistik füze saldırılarına karşı erken uyarı radarı olarak kullanılmak kurulan ve İsrail’in hava sahasını koruyan kürecik radar üssü hala faaliyetlerini sürdürüyor.

Malatyalı vatandaşlar İsrail ve ABD’nin hava savunmasına hizmet eden Kürecik radar üssü'ne tepki göstererek kapatılmasını istedi. Vatandaşlar,“Kapatılması lazım çünkü Filistin'de giden canlar ortada, dünya bir savaş içinde üssün kapatılması her açıdan iyi olur en azından israil'in hava savunmasını yapmamış oluruz’’ dedi.

Geçmişte de üssün kapatılmasını istediklerini belirten vatandaşlar, "Biz her fırsatta kapatılmasını dile getirdik. Filistin onca acı çekerken ve insanlar ölürken biz sadece protesto ediyoruz. Bir füze atılsa dahi İsrail'in şehirlerine ulaşmadan güvenliği sağlıyorlar resman onları koruyoruz. Bir yandan İsrail’e katil derken bir yandan da İsrail’i koruyoruz. Madem İsrail katil ve terörist devlet ilk saldırıda onları savunmayalım" şeklinde konuştu.

Filistin’e karşı yapılan soykırımı kınayan Malatya halkı yetkililere seslenerek gerekli adımların bir an önce atılmasını istedi.

Son Güncelleme: 07.08.2024 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83