Malatya Esnafı Yetkililerden Destek Bekliyor

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya esnafı, mücbir sebep süresinin uzatılmasını istedi. Konteynırlarda ticaret yapamadıklarını belirten esnaflar müşteri bulamamanın yanında altyapı sorunlarıyla da boğuşuyor.

Sultan
Sultan
08 Ağustos 2024 Perşembe 17:21
Malatya Esnafı Yetkililerden Destek Bekliyor

6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde esnafa destek olmak için başlatılan mücbir sebep süresi ağustos ayı sonunda bitiyor.

Malatya'da yetkililer her fırsatta Mücbir sebep süresinin uzatılmasını dile getirirken konuyla ilgili hala net bir adım atılmadı.

Malatya esnafı depremle birlikte ticaretlerinin büyük oranda zarar gördüğünü belirterek  mücbir sebebin uzatılmasını istedi. Esnaflar, "Konteynırlarda ticaretlerimize devam ediyoruz ancak müşteri bulamıyoruz kimse buraya gelmiyor. Çalışamazsak ödemelerimizi nasıl yapacağız mücbir sebep uzatılmalı bize iş yerlerimizi versinler düzgün ticaret yapmaya başladıkmı bizlerde borçlarımızı rahat ödeyebiliriz" dedi.

Ayrıca çoğu konteynırda alt yapı sorunları ile boğuştuklarını dile getiren esnaflar bu sorunların da bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor, "Bu çarşıya taşındığımız günden beri doğru düzgün bir satış yapamadık. Bu yetmezmiş gibi alt yapı sorunları da var çarşıda su, elektirik ve düzenleme konusu zayıf kış geldiğinde nasıl hareket edeceğiz bilmiyorum. Bu sorunları bir an önce çözmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Seslerinin duyulmasını isteyen esnaflar, yetkililere seslendi ve kanalımıza ’da  teşekkür etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83