Malatya LGS Sınavından 1. Çıkardı!

LGS sınavının açıklanmasının ardından Malatya’da binlerce öğrenci için tercih sürecine girildi. Bugün televizyonumuzda yayınlanan güne doğru programına konuk olan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’da sürece dair önemli bilgiler paylaştı.

Sultan
Sultan
29 Haziran 2024 Cumartesi 10:46
Malatya LGS Sınavından 1. Çıkardı!

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte her yerde olduğu gibi Malatya’da binlerce tercih süreci için bir maratona girdi.

Malatya İL Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Malatya Vuslat TV ekranlarında Gazeteci Pınar Kantarcıoğlu’nun sunumuyla yayınlanan Güne Doğru programına konuk oldu, birbirinden faydalı ve önemli konulara değindi.

Behçet Bakır açıklanan sonuçların mutlu edici olduğunu belirtirken Malatya’dan da bir öğrencinin Türkiye birinciliği elde ettiğini söyledi, "Atatürk ortaokulumuzdan baran adında bir öğrencimiz de türkiye birincisi oldu. Bu tür başarılar bizleri motive ediyor" dedi.

Özellikle Malatya gibi asrın felaketini yaşayan bir ilde böylesine başarıların umut verici olduğunu ifade eden Bakır, "Depremden sonra bursluluk sınavnda 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Bu başarılar veliler başta olmak üzere tüm eğitmenlerimiz için de çok önemli" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler için önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini de belirten İl Müdürü Behçet Bakır tercih konusunda isteyen herkesin danışmanlık hizmeti alabileceğinin altını çizdi.

Öte yandan okullar haricinde Malatya’da 3 noktada da tercih danışmanlık merkezleri öğrencilere yol göstermek adına hizmet vermeye devam edecek, "3 noktada tercih danışmanlık merkezi kuruyoruz. Bu noktalar, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, Malatya Park AVM ve Kanal Boyundaki İl Kültür Turizim Müdürlüğüne bağlı kütüphanemizde okullarımız dışında bu üç noktada da tüm öğrencilerimize yardımcı olabilmek için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bakır’ın elbette bu süreçte olan öğrenci ve velilere de bazı tavsiyelerde bulundu. Bakır, "Öğrencilerimiz özellikle kaliteli bir dinlemne sürecine girmeliler bu çok önemli farklı aktivitelere de yönlenmeli ve kendilerini geliştirmeliler. Kitap, Resim, Spor, Seyahat gibi herhangi bir aktivite ile stresten uzaklaşmaları çok önemli. Hiç bir şey yapamasalar bile ailelerine gündelik işlerinde yardım ederek yeni şeyler keşferdebilirler. Bunun dışında velilerimiz de çocuklarını farklı alanlara teşvik ederek onların tutkularını ve sevdikleri şeyleri keşfetmelerine yardımcı olmalı her zaman destek olmalılar. Aileyle kaliteli vakit geçirecekleri destekleyici ortamları çocuklarımız için sağlamalıyız" söylemlerinde bulundu.

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte her yerde olduğu gibi Malatya’da binlerce tercih süreci için bir maratona girdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83