Taslak Meclis'te!

AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi hazırlıkları devam ederken, sokak hayvanları uyutulacak mı? sorusu gündeme gelmişti. Bizlerde sokağa çıktık konuyu Malatyalılara sorduk. Detaylar haberimizde…

Rabia Işık
Rabia Işık
31 Mayıs 2024 Cuma 12:57
Taslak Meclis'te!

Başıboş sokak köpekleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazırlıkları devam eden kanun teklifiyle ilgili büyük bir tartışmayı da gündeme getirmişti.

Açıklamalarının ardından sokak hayvanları uyutulacak mı? sorusu gündeme gelirken vatandaşlar ise durumdan rahatsız.

Sokak hayvanları için uyutma işleminin seçenek olmaması gerektiğini belirten Malatyalılar, bakımevleri ve kısırlaştırma işlemlerinin düzenli bir şekilde yapılmasının önemine değindi.

Vatandaşlar, hayvan severlerin de destekleriyle bakıma muhtaç hayvanların ise, sahiplendirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Son durum açıklaması yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise hayvan hakları ile ilgili taslak metnin Meclis'e geldiği bilgisini paylaştı.

TBMM'ye gelen teklife göre ülke genelinde; barınak sayısı artırılacak, toplama ve kısırlaştırma merkezleri kurulacak. Belediyelerin yaptığı uygulamalar denetlenecek. Öte yandan hayvanları koruma altına alınacak.

Peki, sokak hayvanları yasası maddeleri neler?

5-6 yıl öncesine kadar sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalar sevindirici boyutlara ulaşmıştı.

Aç ve susuz kalmamaları için otomatlar konmuş ve toplumun sağlığı için ilk olarak onların sağlığı takip edilmişti.

Ancak gelinen son noktada bu güzel olayların izi bile kalmadı. O otomatlar şimdi nerede, kim o otomatların takibini ve işlevselliğini kontrol ediyor belirsiz.

Malatya’da depremi atlatan hayvanların durumları ise oldukça vahim.

Çoğu zaman açlıktan enkazlarda buldukları plastik ürünlerle karınlarını doyurmaya çalışan bu hayvanlara nasıl sahip çıkılacak?

Yerel yönetimler kentlerin bu sessiz sakinlerine nasıl bir yaşam sunacak?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83