Vatandaşlar İndirimden Çok Maaşa Zam İstedi

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar daha Resmi Gazete'de yayımlandı. Şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan firmalar emekli olduğunu belgeleyenlere tarife üzerinden yüzde 20 indirim yapacak. Karar, yıl sonuna kadar geçerli olacak.

editör
editör
03 Haziran 2024 Pazartesi 17:21
Vatandaşlar İndirimden Çok Maaşa Zam İstedi

Emekliler için özel indirimler de bir adım daha atıldı. 

Şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilerce emekli olduğunu belgeleyenlere tarife üzerinden yüzde 20 indirim yapılmasına yönelik hüküm yönetmeliğe girdi.

Resmi Gazete’ de yayımlanan karara göre uygulama 2024 yılının sonuna kadar uygulanacak.

Bu hükme uymayan karayolu taşımacılığı B1 ve D1 yetki belgesi sahiplerine, her bir ihlal için 5 uyarma verilecek.

Karara sevinen vatandaşlar, ekonomiden dert yanarak bu ve benzeri gelişmelerin faydalı olacağı görüşünde. " Bizler için haber oldukça faydalı bir karar ama maalesef ekonomi bu şekilde olduğu sürece pek sevinemiyoruz yine de bu tür haberler bizleri oldukça mutlu ediyor " dedi.  

Yapılan her indirim ve paket haberinin ekonomiden dolayı yeterince etkili olamadığını belirten Malatyalılar ise, emekli maaşlarına zam yapılmasından yana. " İndirimli olması güzel bir haber evet ama indirimden önce emekli maaşlarımıza zam yapmaları bizi daha çok mutlu ederdi ekonomiden dolayı maaşlarımız zamlanabilirdi " şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86