Yasak Olan Yerinde Ayrışım Tozu Dumana Katıyor

6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ardından Malatya’da bir yandan yıkım çalışmaları bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken vatandaşı ve esnafı birçok problemle boğuşmak zorunda bırakıyor.

editör
editör
03 Haziran 2024 Pazartesi 15:13
Yasak Olan Yerinde Ayrışım Tozu Dumana Katıyor

6 şubatta yaşanan felaketin ardından 1,5 yılı aşkın süre geçti.

Bu süre zarfında kentin farklı noktalarında yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken çalışmalarının yeni durağı Sivas caddesi ve fuzuli caddesi oldu.

Her iki cadde üzerinde de yıkımı kesinleşen ve çalışmaları yürütülen binaların yıkımı esnasında yürütülen yerinde ayrıştırma ise vatandaşı bıktırmış durumda. " Bizler yerinde yapılan ayrıştırma yüzünden toz bulutlarına mahsur kalıyoruz kaç defa yetkililere seslenmemize rağmen bu konuda kimse bir çözüm yolu bulmadı" dedi.

Bölgede ayakta kalmaya çalışan esnaflar, çalışmalar nedeniyle hijyen ortamının yok olduğunu belirterek sorunların giderilmesini dile getirdiler. " Bizler birer esnafız ve vatandaş toz bulutlarını gördüğü zaman ürünlerimizin temizliği konusunda hijyenik bulmadıklarını söyleyip geldikleri gibi gidiyorlar esnaf olarak zor durumda kalıyoruz" şeklinde konuştular.

Molozların kamyonlar ile kaldırıldığı caddenin trafiğe kapatılmaması ise, kentte karmaşaya neden olmakta." Bir diğer sorunumuz ise yıkılması beklenen ya da yıkılan binaları trafiğe kapatmamaları araçlar yola dökülen enkaz parçalarının üzerlerine basarak geçiyor insan hayatını da bu şekilde tehlikeye atıyor " ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86