Büyük Zaferin 102. Yıl Dönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştu. Büyük zaferin 102. Yıl dönümünde de aynı ruhla tüm yurtta farklı etkinlikler ve büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bugün Anıtkabir’deydi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve özlemle yad etti.

Fatma Nur
Fatma Nur
30 Ağustos 2024 Cuma 19:11
Büyük Zaferin 102. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zaferi, vatan topraklarını işgal etmeye gelen sömürge kuvvetlerine karşı kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla yekvücut olarak kahramanca direnişin, bir milletin tarihe altın harflerle yazdığı destanın adıdır.     

Türk milleti bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek şekilde unutulmayacak bir ders vermiş; bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmişti.

30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz bir sembolü haline geldi.

Bu zafer; bütün yokluklara, imkansızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu milletimizin gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdi.

Büyük Zafer’in 102'nci yılı dolayısıyla Anıtkabir’de gerçekleştirilen tören, devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşüyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Atatürk’ün mozolesine ay yıldız motifli çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlerı ile aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz dedi.

Son Güncelleme: 02.09.2024 09:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83