Bakanlardan Önemli Açıklamamalar: 249 Kişi Depremden Etkilendi!

Kale merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremden etkilenen vatandaşlar ve yapılan çalışmalar hakkında güncel bilgi verdi.

Sultan
Sultan
17 Ekim 2024 Perşembe 13:56
Bakanlardan Önemli Açıklamamalar: 249 Kişi Depremden Etkilendi!

Merkez üssü Kale olan 5,9 büyüklüğündeki depreminde Hasar Tespit Çalışmaları sürüyor.

Ekipler sahada çalışmalarına devam ederken yetkililerden de son durumla ilgili açıklamalar yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Elazığ'da 20 ağır, 517 az hasarlı bina ile Malatya'da 18 az hasarlı bina tespit edildiğini duyurdu.

Bakan Kurum paylaşımında, "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak gereken tüm adımları atacağız. Bakanlık, Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı ekipleriyle hasar tespit çalışmalarını sürdürmekte, vatandaşların güvenliğini sağlamak için gerekli adımlar atılacaktır” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan da deprem sonrası, hasar tespit çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada Malatya ve çevresindeki genel tablo ele alındı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, depremin ardından yerleşim yerlerinde köy köy ve mahalle mahalle başlatılan hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığımızdan alınan bilgiye göre, depremden Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Şanlıurfa’da 37, Diyarbakır’da 19, Adıyaman’da 18, Erzincan’da 6 ve Kahramanmaraş’ta 3 olmak üzere toplam 249 vatandaşımız etkilenmiştir. Çalışmalara, AFAD'dan 210 personel ve 55 araçla birlikte tüm kamu kurumları ve STK'lardan toplam bin 216 personel ve 363 araç katılmıştır. Ayrıca, deprem sonrası meydana gelen 194 artçı sarsıntının en büyüğü 3.3 olarak kaydedildi” ifadelerini kullandı.

Elazığ'da 9, Malatya'da 2 olmak üzere toplam 11 vatandaşın tedavisinin sürdüğünü vurgulayan Bakan, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen bin 475 ihbardan bin 223’ünün bilgi, 252’sinin ise yardım amaçlı olduğunu açıkladı.

Bununla birlikte Kızılay tarafından Malatya ve Elazığ'da 12 bin kişilik yemek hizmeti verildiği bilgisi de paylaşıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86